Εκμεκ με φρυγανιά και σιρόπι καραμέλας

Σας κεράσω ένα πανεύκολο γλυκό που ετοίμασα για την οικογένεια
Χρησιμοποίησα ένα ταψί διαστάσεων 20/30 cm και του γράφω τις δόσεις. Γιατί στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές, αλλά είναι για μεγαλύτερες δόσεις.

Υλικά

Βάση:
10 φρυγανιές

Σιρόπι καραμέλας:
200 γρ Ζάχαρη
250ml Νερό

Κρέμα γάλακτος:
750ml Φρέσκο ​​Γάλα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Βανίλια

Στρώση κρέμας (chantily):
Κρέμα Γάλακτος (36% λιπαρά και άνω)
Ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα βαθύ τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να καραμελώσει και μετά ρίχνουμε χλιαρό νερό.
Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (3-4 λεπτά). Στη συνέχεια ρίχνουμε τακτοποιημένα στη σειρά παξιμάδια.
Όσο μουλιάζουν, ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος:
Ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλαουερ και μεταφέρουμε στην εστία.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και περιχύνουμε τα παξιμάδια. Φυλάξτε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς (αλλιώς η κρέμα θα ρευστοποιηθεί από πάνω!).


Αφού κρυώσει, ριχνουμε τη στρώση κρέμας*, κλείνουμε από πάνω με μεμβράνη και φυλάμε για αρκετές ώρες (ολονύκτιο) στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε κόβουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε. (Συνήθως προτιμώνται τα φιστίκια και τα φρούτα, αλλά αποφάσισα να είμαι λίγο διαφορετική αυτή τη φορά)

*Στρώση Κρέμας

Στον κάδο του μίξερ, προσθέστε την κρύα κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ξεκινήστε να τα ανακατεύετε με το εξάρτημα με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα. Οι φυσαλίδες πρέπει να εμφανιστούν πριν
γίνουν παχύρρευστες και αφρώδεις. Χτυπάμε μέχρι να στεκεται στο σύρμα. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.

Τελειώνω με ένα απόσπασμα:
«Πρέπει να πιστεύεις ότι όλα όσα βλέπουμε στον κόσμο είναι δουλειά γυναικών». ❤️
Ατατούρκ

Προηγούμενο άρθροΡαβανί της μαμάς
Επόμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το λαχταριστό κουλουράκι με λίγα υλικά μέσα σε λίγα λεπτά