Δείτε Επίσης: @ΚέικΥπέροχο και σιροπιατό δίχρωμο Κέικ | Τούρτα σοκολάτας με καρύδια

Ελαφρύ κρεμώδες κέικ με καρύδια.

Συστατικά:

Για την βάση
6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικι παουντερ
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
100g Νουτέλλα φουντουκιού
1 πακετο Μπισκότα Μιραντα

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλακτος
8 κουταλιές αλεύρι
6 κρόκους
10 g ζάχαρη βανίλιας
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 g βούτυρο (ή μαργαρίνη)
40 g κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε 800μλ γάλα σε μεσαία φωτιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους 6 κρόκους αυγών και σε ένα άλλο τα 6 ασπράδια και το αφήνουμε το τελευταίο στην άκρη.

Για την κρέμα
Μέσα στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε την ζάχαρη,βανίλια και χτυπάμε με σύρμα χειρός.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , την κρέμα ζαχαροπλαστικής,και τα 200μλ γάλα και
χτυπάμε με το σύρμα καλά. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει σε μία παχιά κρέμα.
Αφαιρούμε από την φωτιά σκεπαζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται της επιφάνειας της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για να αφρατέψει.

Για την Βάση
Σε ένα μπλεντερ θρυματίζουμε την ψίχα καρυδιού (όχι σε σκόνη), και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι (28 εκ) που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.


Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε και την ζάχαρη να πάρουμε μία μαρέγκα.
Κοσκινίζουμε μέσα στην μαρέγκα το αλεύρι , μπεικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μαρέγκας μέσα στο τσέρκι πάνω από τα καρύδια και το απλώνουμε.


Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφαιρούμε το τσέρκι το γυρίζουμε ανάποδα στην αποσπώμενη βάση αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και απλώνουμε την νουτέλα πάνω από τα καρύδια.

Ξανατοποθετουμε το τσερκι γυρω γύρω απλώνουμε την μίση κρέμα μας. Στρώνουμε με μπισκότα μιράντα που τα έχουμε βαπτίσει σε γάλα πάνω από τη κρέμα. Πάνω από τα μπισκότα απλωνουμε την υπόλοιπη κρέμα

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε σαντιγί με κρέμα γάλακτος ή με γκαρνι κρατάμε λίγο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε γυρω γύρω και πάνω από το κέικ.


Πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με σαντιγί γύρω γύρω.

Δείτε Επίσης: @ΚέικΥπέροχο και σιροπιατό δίχρωμο Κέικ | Τούρτα σοκολάτας με καρύδια

 

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μοσχολέμονο..για τα καλοκαιρινά απογεύματα
Επόμενο άρθροΈνα γρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό καρύδας