Συστατικά:
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι ζάχαρι
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας brandy
2/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκάνισου
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμενο κάρδαμο
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
Ζάχαρη Αχνη

Οδηγίες 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Celsius. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί  μήκους 22 εκ με. Αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε την ταχίνι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και αναμειχθούν καλά. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε ή δέκα λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και κτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα συστατικά. Προσθέστε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το γλυκάνισο και το κάρδαμο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε αργά το μίγμα αλευριού στα υγρά συστατικά, ενώ το χτυπάτε με χαμηλή ταχύτητα με το ηλεκτρικό μίξερ. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και βάλτε στο κέντρο του φούρνου. Ψήνετε μέχρι να βγει μια καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά, αλλά ελέγξτε το κέικ με την οδοντογλυφίδα σε 35 λεπτά.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί. Πασπαλίστε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε (αφού κρυώσει).

Προηγούμενο άρθροΚοχύλια με τόνο, σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές της διαιτολόγου Μερόπης Παπουτσή
Επόμενο άρθροΚεκάκια με Καρότο και Αμύγδαλα