Κεικ σοκολατας φτιαγμενο με νερο και χωρις αυγα

Υλικά

αλευρι 300γρ
ζαχαρη 180γρ
Φυτικό λάδι 100ml
κακαο 2-3 κουτ
νερο 250ml
1 κουταλια της σουπας μαγειρικη σοδα,
1 κουταλια της σουπας ξυδι,
αλατι,
βανιλια

Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο

Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1′ και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί(εκτός ζαχαρης) και τα κοσκινίζουμε. Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το φυτικό λάδι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κοσκινισμένη μάζα, ανακατεύουμε, πάρουμε μια ομοιογενή μάζα.
Αδειάζουμε σε ταψί διαμέτρου 20-22 εκ., ψήνουμε σε φούρνο προθερμαίνεται στους 180-200° για 30-35 λεπτά. Ελέγχουμε την ετοιμότητα με ένα ξυλάκι.
Το ταψί μου ήταν μεγάλο, οπότε η στρώση ήταν λεπτή

Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ χωρίς να πάρει αέρα το γλάσο. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο
Βγάζουμε το “κέικ” από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε.
Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ πιο νόστιμη συνταγή για συκώτι όλων των εποχών!
Επόμενο άρθροΓιαννιώτικο Κανταΐφι με μπακλαβά