Ζουμερό Κεικ σοκολάτας με λεπτή κρέμα

Υλικά που χρειάζονται για την βάση:

3 αυγά
170 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
130 ml λάδι
1 ζάχαρη βανίλια
30 γρ κακάο
200 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Κρεμα
2 φακελακια κρεμες βανιλια Γιωτης
500 ml γάλα,
5 κσ ζαχαρη

Εμποτισμός
15 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
300 ml γάλα

Γκανας
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με Ένα μίξερ χειρός έως ότου πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα και έχει διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ρίχνουμε το λάδι και ξανά ανακατεύουμε τη βανίλια κοσκινίζουμε το κακάο αλεύρι το κοσκινίζουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ για να κατεβούμε πάλι με το σύρμα έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο μίγμα βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Σε αυτό το διάστημα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 2 βανίλιες Γιωτης με 500 ml γάλα και 5 κσ
ανακατευουμε να πήξει η κρέμα και την ρίχνουμε σε ένα μπολ την σκεπαζουμε με μια μεμβρανη που εφαπτεται και αφήνουμε να κρυσει.

Ανακατεύουμε 300 ml γάλα, 15 γραμμάρια κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το μισό, το αφήνουμε να μουλιάσει και μετά το άλλο μισό.

Χτυπάμε 200 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με την κρυωμένη πουτίγκα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ.

Γκανάς:
Ζεσταίνουμε 200 ml γλυκιάς κρέμας και ρίχνουμε 150 γρ σοκολάτα γάλακτος. Περιχύνουμε με τη γκανάς την κρέμα. Ψύξτε καλά το κέικ πριν το σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαζάν Ντιμπί στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΣούπα κρέμα κουνουπιδιού με κάρυ