Εργολάβοι Αμυγδάλου ! Μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Το γλυκό αυτό είναι αμυγδαλωτό και η βάση του είναι η μαρέγκα , που το κάνει τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά. Το μυστικό είναι στο ακριβές ψήσιμο για να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στις άκρες και να παραμείνουν ζουμεροί .

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τους Εργολάβους:

  • 250 γρ. – Αμύγδαλο σκόνη
  • 240 γρ. – Ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. – Ασπράδια Αυγού (ή 3 μεσαία)
  • 100 γρ. – Αμύγδαλο φιλέ (για επικάλυψη)
  • 4 – Σταγόνες Άρωμα Πικραμύγδαλο
  • 1 – Βανίλια (σκόνη ή εκχύλισμα)

Εκτέλεση

Α. Δημιουργία Βάσης:

Ξεκινάμε με την μαρέγκα : Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού με το πικραμύγδαλο και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή και στιλπνή μαρέγκα.

Σε ένα μεγάλο μπολ , ρίχνουμε το αμύγδαλο σκόνη και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

Β. Πλάσιμο & Επικάλυψη:

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα (μαρίζ) να ενσωματωθούν τα υλικά.

Όταν έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα, μπορούμε να βγάλουμε μπαλίτσες με το εξάρτημα του παγωτού ή με τα χέρια .

Για να πλάσετε εύκολα με τα χέρια, βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα.

Περνάμε κάθε μπαλίτσα από το αμύγδαλο φιλέ να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Γ. Ψήσιμο:

Απλώνουμε τους εργολάβους στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω στη λαδόκολλα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά ακριβώς . Πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στις άκρες μόνο, ώστε να μείνουν ζουμεροί και μαλακοί εσωτερικά.

Καλή Επιτυχία!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά (στους 170°C)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τραγανούς εξωτερικά και Ζουμερούς Εργολάβους

Η Μαρέγκα: Η μαρέγκα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή και καλά χτυπημένη για να δώσει τη σωστή δομή στους εργολάβους και να τους κάνει τραγανούς εξωτερικά.

Απαλό Ανακάτεμα: Μετά την προσθήκη της μαρέγκας, το ανακάτεμα πρέπει να είναι πολύ απαλό με τη σπάτουλα (fold), ώστε να μην χάσει τον αέρα και τον όγκο της η μαρέγκα.

Θερμοκρασία Ψησίματος: Η χαμηλή θερμοκρασία ( 170°C ) και ο μικρός χρόνος ( 20 λεπτά ) είναι το μυστικό για να ψηθούν οι άκρες και να παραμείνει η καρδιά του γλυκού μαλακή και ζουμερή .

Άρωμα: Το πικραμύγδαλο είναι απαραίτητο για το κλασικό άρωμα των εργολάβων και του αμυγδαλωτού. Μην το παραλείψετε!


 

Σχετικές Συνταγές 

Παστέλι με Αμύγδαλο

Αμυγδαλωτά χωρίς Ψήσιμο

Μακαρόν με Αμύγδαλο