Κορνεδάκια με καραμέλα και ξηρούς καρπούς

Συνταγή

ζεστό γάλα 250. ml
ζάχαρη 85.gr 
μαγιά 10 γρ νωπή (ξηρό 3-4 γρ.)
αυγό 1 τεμ
Φυτικό λάδι 5 κουταλιές της σούπας
Λιωμένο βούτυρο 6 κσ.
αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
προαιρετική βανίλια
αλεύρι 550.gr

Ζαχαρουχο γάλα γάλα 1 κουτί,
καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, μαγιά και την διαλύουμε μέσα στο γάλα.
Προσθέτουμε το αυγό, λαδι, βούτυρο, αλάτι, βανίλια , και το αλεύρι και αρχίσουμε να
ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πάρει συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακή
και λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.


Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας την αλευρώνουμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο χοντρο φύλλο.

Τo τετραγωνίζουμε και μετα κόβω σε λωρίδες περίπου 2 εκ πλάτος.


Παίρνω μια μια λωρίδα και τα τυλίγω σε φορμακια για κορνεδάκια. Τα βάζω σε ένα ταψί τα
σκεπάζω και τα αφήνω για 20 λεπτά. Τα αλείφω με χτυπημένο κρόκο αυγού


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά

Βγάζουμε τα κορνεδάκια από την φόρμα και τα γεμίζουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το βουτάμε μέσα σε τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Καλη Απόλαυση

Πως Καραμελώνουμε ζαχαρούχο γάλα

Για να καραμελώσουμε ζαχαρούχο γάλα με αυτό τον τρόπο, βάζουμε την κονσέρβα με το γάλα ΧΩΡΙΣ να την ανοίξουμε, σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να την καλύπτει. Επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία. και το ρευματάκι κοστίζει, κανένας δεν καραμελώνει μόνο μια κονσέρβα, αλλά αρκετές μαζί, αφού διατηρούνται μετά σε ντουλάπι για μήνες.
Βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας (μόνο και μόνο για να μην γεμίσει η κατσαρόλα χαρτί…), βάζουμε τις κονσέρβες στην κατσαρόλα με το νερό από την αρχή και τις βράζουμε για 2 ώρες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με νερό που θα καλύπτει συνέχεια τις κονσέρβες. Αν χαμηλώνει η στάθμη του νερού, θα πρέπει να συμπληρώνετε νερό.
Αφήνουμε τις κονσέρβες να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ανοίγουμε τις κονσέρβες όσο είναι ζεστές για κανέναν λόγο γιατί μπορεί να εκραγούν! Μη φοβάστε. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ! 🙂
Το αποτέλεσμα: Παίρνετε μια πυκνή καραμέλα, με ωραία γεύση, η οποία μπορεί να σας δυσκολέψει λόγω πυκνότητας στο άπλωμα, αλλά μπορείτε να την απλώσετε στο ταψί βάζοντας λίγη-λίγη κατά τόπους και βοηθώντας με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Αν το παραβράσετε μπορεί να ζαχαρώσει κατά τόπους. Αυτό ίσως συμβαίνει και με το φύλαγμά της επί μήνες, αλλά δεν ορκίζομαι.
Copyright: Αγγελική Ξανθάκη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΜία ξεχασμένη γεύση με μελάσα και καρύδι
Επόμενο άρθροΣπιτικά μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και κρανμπερυ