Αυτά τα Μεθυσμενα είναι πραγματικά υπέροχα, λιώνουν στο στόμα και φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα! Η ζύμη είναι νηστίσιμη με βάση το κόκκινο κρασί και το ελαιόλαδο, ενώ η γέμιση με λουκούμι δίνει μία γλυκιά έκπληξη σε κάθε μπουκιά. Είναι ιδανικά για vegan διατροφή ή για τις περιόδους νηστείας! Πάντα με εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μεθυσμένα με λουκούμι

Μεθυσμένα με λουκούμι

Φτιάξτε τα πιο εύκολα, γρήγορα και αφράτα λουκουμάκια (λοκουμκι) με ζύμη κρασιού και γέμιση λουκούμι! Ιδανικά για vegan διατροφή ή νηστεία!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη

  • 100 ml - Κόκκινο κρασί (ή λευκό, ροζέ ή μπύρα)
  • 100 ml - ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι)
  • 3 φλ. - Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις - φλιτζάνι 100 ml)
  • 1 πρέζα - Σόδα (μαγειρική, προαιρετικά)

Για τη Γέμιση & Επικάλυψη

  • Λουκούμι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • Ζάχαρη (άχνη, για το πασπάλισμα)

Instructions

Προετοιμασία Ζύμης:

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα (αν χρησιμοποιήσουμε). Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη (όπως αυτή στις φωτογραφίες σας). Η σύσταση της ζύμης δεν είναι όπως η συνηθισμένη, αλλά δουλεύεται εύκολα.

Πλάσιμο:

Κόβουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας. Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού ένα κομμάτι λουκούμι και κλείνουμε καλά, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.

Ψήσιμο:

Τοποθετούμε τα μπαλάκισε ταψί (μπορεί και χωρίς χαρτί ψησίματος, δεν κολλάνε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Πρέπει να παρακολουθούμε το ψήσιμο, γιατί αν ψηθούν πολύ θα γίνουν σκληρά.

Επικάλυψη:

Μόλις βγάλουμε τα ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστά, τα ολοβάλουμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Μεθυσμένα με λουκούμι

Αντικατάσταση Κρασιού: Το κόκκινο κρασί μπορεί να αντικατασταθεί από λευκό κρασί, ροζέ ή ακόμα και μπύρα για να δώσει διαφορετικό άρωμα και γεύση στο γλυκό.

Ψήσιμο: Είναι πολύ σημαντικό να μην παραψήσετε τα λουκουμάκια, να πάρουν μόνο ένα ελαφρύ χρώμα, γιατί αλλιώς θα σκληρύνουν και δεν θα είναι τόσο αφράτα ώστε να λιώνουν στο στόμα.

Σόδα: Η προσθήκη της μαγειρικής σόδας δεν είναι απαραίτητη, αλλά βοηθάει λίγο στην αφράτη υφή.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: