Αυτά τα Μεθυσμενα είναι πραγματικά υπέροχα, λιώνουν στο στόμα και φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα! Η ζύμη είναι νηστίσιμη με βάση το κόκκινο κρασί και το ελαιόλαδο, ενώ η γέμιση με λουκούμι δίνει μία γλυκιά έκπληξη σε κάθε μπουκιά. Είναι ιδανικά για vegan διατροφή ή για τις περιόδους νηστείας! Πάντα με εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μεθυσμένα με λουκούμι
Φτιάξτε τα πιο εύκολα, γρήγορα και αφράτα λουκουμάκια (λοκουμκι) με ζύμη κρασιού και γέμιση λουκούμι! Ιδανικά για vegan διατροφή ή νηστεία!
Ingredients
Για τη Ζύμη
- 100 ml - Κόκκινο κρασί (ή λευκό, ροζέ ή μπύρα)
- 100 ml - ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι)
- 3 φλ. - Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις - φλιτζάνι 100 ml)
- 1 πρέζα - Σόδα (μαγειρική, προαιρετικά)
Για τη Γέμιση & Επικάλυψη
- Λουκούμι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- Ζάχαρη (άχνη, για το πασπάλισμα)
Instructions
Προετοιμασία Ζύμης:
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα (αν χρησιμοποιήσουμε). Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη (όπως αυτή στις φωτογραφίες σας). Η σύσταση της ζύμης δεν είναι όπως η συνηθισμένη, αλλά δουλεύεται εύκολα.
Πλάσιμο:
Κόβουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας. Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού ένα κομμάτι λουκούμι και κλείνουμε καλά, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.
Ψήσιμο:
Τοποθετούμε τα μπαλάκισε ταψί (μπορεί και χωρίς χαρτί ψησίματος, δεν κολλάνε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Πρέπει να παρακολουθούμε το ψήσιμο, γιατί αν ψηθούν πολύ θα γίνουν σκληρά.
Επικάλυψη:
Μόλις βγάλουμε τα ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστά, τα ολοβάλουμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.
Tips για τα Μεθυσμένα με λουκούμι
Αντικατάσταση Κρασιού: Το κόκκινο κρασί μπορεί να αντικατασταθεί από λευκό κρασί, ροζέ ή ακόμα και μπύρα για να δώσει διαφορετικό άρωμα και γεύση στο γλυκό.
Ψήσιμο: Είναι πολύ σημαντικό να μην παραψήσετε τα λουκουμάκια, να πάρουν μόνο ένα ελαφρύ χρώμα, γιατί αλλιώς θα σκληρύνουν και δεν θα είναι τόσο αφράτα ώστε να λιώνουν στο στόμα.
Σόδα: Η προσθήκη της μαγειρικής σόδας δεν είναι απαραίτητη, αλλά βοηθάει λίγο στην αφράτη υφή.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










