Αφράτα πεντανόστιμα μουστοκούλουρα 

Υλικά:

180 γρ. Ζάχαρη
150ml πετιμέζι
230ml ηλιέλαιο
150ml νερό
μισό κουτ. Γλυκού (κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, αμμωνία)
720γρ αλεύρι μαλακό
2 κουταλιες μέλι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το πετιμέζι, το λάδι, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μέλι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι τελικά να πάρουμε μία ζύμη.
Μόλις πάρει την συνοχή ζύμης το ζυμώνουμε με το χέρι 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε και 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε το χέρι μικρές ποσότητες (όσο ένα μπαλάκι πινκ πονκ) και πλάθουμε κορδόνια
από το κέντρο προς τα έξω. Τέλος τυλίγουμε το κορδόνι σε σαλιγκάρι και το τοποθετούμε
στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με φύλλο ψησίματος.
Εάν θέλουμε να γίνουμε μαλακά τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά στην μεσαία σχάρα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη Μανιταρόπιτα
Επόμενο άρθροΗ εύκολη Τούρτα που θα σας μαγέψει