Η Σαλάτα με κοτόπουλο και καρότο είναι μια υπέροχη, πλούσια σαλάτα γεμάτη έντονες γεύσεις! Καθώς συνδυάζει την αλμύρα της πίκλας, το πικάντικο των κορεάτικων καρότων και την κρεμώδη υφή του τυριού, αποτελεί ένα χορταστικό ορεκτικό. Επειδή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, είναι ιδανική επιλογή για πάρτι και τραπέζια. Επομένως, αν ψάχνετε για μια διαφορετική, πεντανόστιμη σαλάτα, γιατί να μην τη δοκιμάσετε;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σαλάτα με κοτόπουλο και καρότο
Φτιάξτε μια πεντανόστιμη Σαλάτα με κοτόπουλο και καρότο με βραστό κοτόπουλο, πίκλες, τυρί, σκόρδο και πικάντικα κορεάτικα καρότα. Εύκολη συνταγή για πάρτι.
Ingredients
- 2 τεμ. - Φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
- 3 τεμ. - Αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- 200 γρ. - καρότα
- 200 γρ. - Τυρί (σκληρό, π.χ. ένταμ ή γκούντα)
- 2 τεμ. - Σκελίδες σκόρδου
- Μαγιονέζα - (για τη σως)
- Μαϊντανός ή Άνηθος - (για γαρνίρισμα)
Instructions
1. Προετοιμασία Κοτόπουλου:
Αρχικά, βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθεί καλά.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες ή το χωρίζουμε σε ίνες με τα χέρια.
2. Προετοιμασία Υλικών:
Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές λωρίδες.
Τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Περνάμε τις σκελίδες σκόρδου από το πρες σκόρδου.
3. Συναρμολόγηση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τριμμένο τυρί, τις λωρίδες αγγουριού και τα καρότα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να καλυφθούν.
4. Σερβίρισμα:
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με φρέσκ0 άνηθο ή μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως ή μετά από σύντομη παραμονή στο ψυγείο.
Προσοχή: Δοκιμάστε τη σαλάτα πριν προσθέσετε αλάτι, καθώς οι πίκλες είναι ήδη αλμυρες.
Καλή όρεξη!
Tips για τη Σαλάτα με Κοτόπουλο και Καρότο
Κοτόπουλο: Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε αντί για βραστό κοτόπουλο να χρησιμοποιήσετε ψητό ή καπνιστό στήθος κοτόπουλου. Το τελευταίο δίνει πιο πλούσιο άρωμα.
Τυρί: Επιλέξτε ένα τυρί με έντονη γεύση, όπως ένα παλαιωμένο τσένταρ ή ένταμ, για να αντισταθμίσει την πίκλα και το σκόρδο.
Γεύση: Η σαλάτα είναι πιο νόστιμη αν μείνει 20-30 λεπτά στο ψυγείο μετά την ανάμειξη, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις του σκόρδου και της μαγιονέζας με τα υπόλοιπα υλικά.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










