Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Είναι πανεύκολο, δροσερό και δε χρειάζεται ψήσιμο, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσες θέλουν ένα γρήγορο και γευστικό επιδόρπιο. Ετοιμαστείτε να το λατρέψετε!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Είναι πανεύκολο, δροσερό και δε χρειάζεται ψήσιμο, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσες θέλουν ένα γρήγορο και γευστικό επιδόρπιο. Ετοιμαστείτε να το λατρέψετε!
Ingredients
Για την Άσπρη Κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την Κρέμα Φρούτου:
- 100 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 1 λίτρο χυμό ροδάκινο (από κομπόστα ή φρέσκο)
Για τη Σύνθεση:
- 1 κομπόστα ροδάκινο (ροδάκινα κομμένα σε κομμάτια και με τον χυμό τους)
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λίτρο γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Σε μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το υπόλοιπο μισό λίτρο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Σε ένα πυρέξ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη λευκή κρέμα που ετοιμάσαμε με το γάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 6 ώρες.
- Στη συνέχεια, σε κατσαρόλα βάζουμε 100 γραμμάρια κορν φλάουερ και το χυμό ροδάκινο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίζει λίγο να είναι χλιαρή, ρίχνουμε την κομπόστα ροδάκινο, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, και απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Βάζουμε και μερικές φέτες ροδάκινο από πάνω και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε, ελαφρύ και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου:
H Συνταγή ειναι της κας Geri Dako
Notes
Χρήσιμα Tips για ένα Τέλειο Γλυκό Ψυγείου
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γλυκό ψυγείου σας ακόμα πιο εντυπωσιακό. Για να αποφύγετε τους σβόλους στις κρέμες, βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ανανά ή βύσσινο, για να δώσετε διαφορετική γεύση στο γλυκό σας. Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση φρούτου, χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό ροδάκινου αντί για τον χυμό της κομπόστας.