Χάλβας Σιμιγδαλένιος

Απαραίτητα προϊόντα:

• 1,5 κουπα σιμιγδάλι
• 1/2 κουπα λάδι
• Μια χούφτα κουκουνάρι (μπορεί να αντικατασταθεί με άλλους ξηρούς καρπούς ή να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου)
• 1 κουπα νερό
• 1 κούπα φρέσκο ​​γάλα
• Ζάχαρη κατά βούληση (βάζω 1/2 κ.γ.)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σιρόπι από γάλα, νερό και ζάχαρη, το αφήνουμε στην άκρη αφού βράσει.
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με αντικολλητική επικάλυψη βάζουμε το βούτυρο, όταν λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα (χρειάζεται υπομονή 😅), μετά προσθέτουμε
προσεκτικά το σιρόπι και επίσης ανακατεύουμε συνεχώς. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν κάνουμε «μονοπάτι» με το κουτάλι.
Προαιρετικά σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό.

Καλή Απόλαυση 😊

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Πιπεριές το φαγητό του καλοκαιριού…
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι Putanesca