Ζαρωμένη πίτα με τυρί φέτα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

2 Φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρής μαγιάς
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα ζεστό νερό (και λίγο περισσότερο)
Για την γέμιση:
250g. τυρί φέτα τριμμένη (1,1 φλιτζάνια)
Για το λούστρο μετά το ψήσιμο:
1 φλιτζάνι νερό
3-4 κουταλιές λάδι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Με όλα τα συστατικά της ζύμης ζυμώνουμε μία μέτρια μαλακή ζύμη.

Το νερό για τη ζύμη πρέπει να είναι ζεστό.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και κάντε 8 μπάλες από το καθένα.

Περάστε κάθε μπάλα ζύμης με λάδι και αφήνετε να παραμείνει για μισή ώρα.
Από κάθε μπάλα κάντε μια λεπτή κρούστα(φύλλο) και το πασπαλίζουμε με λάδι. Βάζετε σε κάθε φύλλο τυρί τριμμένο.

Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο και στις δύο πλευρές προς την μέση.
Πάλι πασπαλίζουμε με λάδι και ξαναδιπλώνουμε το φύλλο από τις αντίθετες πλευρές.
Και με τα χέρια τα ζαρώνουμε , αλλά όχι πολύ.
Τα φύλλα τοποθετούνται σε ένα ταψί, που προηγουμένως έχουμε αλείψει με λάδι, σε κάθε κρούστα πασπαλίζουμε λίγο λάδι. Αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα και ψήστε
Σε ένα προθερμασμένο φούρνο σε 200 μοίρες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου βάλτε το νερό και το λάδι να σιγοβράσει.
Αφού ψηθεί η τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με βραστό νερό, στο οποίο προσθέτουμε, μια πρέζα αλάτι και λάδι, και τα επιστρέφουμε λίγο στο φούρνο για να απορροφήσουν το υγρό.

Πατσαβουρόπιτα μπαμπουσκα

 

ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού με Γιαούρτι
Επόμενο άρθροΥπέροχα Πιτάκια μπουκίτσες