Σίγουρα είναι ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα. Η ζύμη είναι μαλακή, η γέμιση είναι ωραία, σπιτική. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Μοιάζει με πίτσα, οπότε είναι ένα καλό μεσημεριανό γεύμα και για τα παιδιά.

Εάν έχετε φίλους για δείπνο φτιάξτε αυτή τη πίτσα, δεν θα το μετανιώσετε.
Παίξτε με άλλα συστατικά αν προτιμάτε, όπως μανιτάρια ή ελιές.

Πίτσα με κιμά

***** Συστατικά:

Ζύμη:
– 1/2 κιλό αλεύρι τύπου 500, λείο
– 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 300 ml ζεστού νερού
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Γέμιση:
– 1/2 κιλά κιμά
– 1 ντομάτα σε κομματάκια
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 πιπεριές ψιλοκομμενες (μπορείτε να βάλετε μανιτάρια ελιές ή ότι θέλετε)
– πιπέρι,
– 1 κγ γλυκια Πάπρικα
– 150 γραμμάρια τυριού γκούντα

Εκτέλεση

Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη ,τη μαγιά, το λάδι , το νερό και
ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία λεια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει καφε ο κιμάς
Προσθέτουμε την πάπρικα, πιπέρι , την ντομάτα (και ότι άλλο μα αρέσει) και σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρευμουμε μέχρι να μελώσει όλο το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου βάζουμε μέσα την ζύμη και την απλώνουμε με το χέρι να πιάσει όλο το ταψί.


Απλώνουμε το κιμά και απο πάνω το τριμμένο τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά

Καλή Απόλαυση

 

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Πίτα με απλά υλικά
Επόμενο άρθροΟι πιο τραγανές ψητές πατάτες με την φλούδα τους