Σιμιγδαλένιο Κέικ

Συστατικά:

-4 αυγά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι γιαούρτι κεφίρ
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
-1 φλιτζάνι καρύδα
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 μπέικιν πάουντερ
-1 ζάχαρη βανίλιας
– μια μικρή φλούδα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
-2 φλιτζάνια ζάχαρης
-2 φλιτζάνια νερού
– Λίγο λεμόνι
Το φλιτζάνι είναι 200 ml.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και το αφήνουμε αφου
πάρει βράση ρίχνουμε το λεμονι και το αφήνουμε 4-5 λεπτά ακόμη να βράσει και να δέσει το
σιρόπι.
Για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε
Προσθέτουμε την καρύδα το σιμιγδάλι και χτυπάμε
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μεσα στο μειγμα και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια και χτυπάμε

Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε 15-20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ 30×22 και ψήνουμε για 35-40 λεπτά αφού μειώσετε στους
180 βαθμούς Βγάζουμε το κεικ ζεστό το κόβουμε και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα.

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή τυρόπιτα που μπορεί να φτιαχτεί με έτοιμη ζύμη.
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με παντεσπάνι έκπληξη