Σάμαλι Νηστείας

Απολαυστικό σάμαλι με μαστίχα:

  • Αξεπέραστη γεύση: Το σάμαλι νηστείας με μαστίχα συνδυάζει την τέλεια ισορροπία γλυκιάς και δροσερής γεύσης, με το άρωμα μαστίχας να απογειώνει το αποτέλεσμα.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Είτε θέλετε να γλυκαθείτε μόνοι σας, είτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, το σάμαλι νηστείας με μαστίχα είναι η τέλεια επιλογή.
  • Εύκολη συνταγή: Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.
  • Υγιεινό γλυκό: Χωρίς βούτυρο και γάλα, το σάμαλι νηστείας με μαστίχα αποτελεί μια πιο υγιεινή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το σιμιγδάλι, βασικό υλικό του σαμαλιού, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το μοναδικό γλυκό!

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.
  • Σερβίρετε το σάμαλι νηστείας με μαστίχα με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό καρύδας.
  • Διακοσμήστε με ψιλοκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

  • 600 γρ γιαούρτι
  • 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου
  • 100 γρ νερό
  • 80 γρ μέλι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 170 γρ ζάχαρη

Σιρόπι:

  • 900 γρ ζάχαρη
  • 700 γρ νερό
  • 50 γρ μέλι
  • Φλούδα από λεμόνι
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού, τη σόδα, τη βανίλια, τη μαστίχα, το νερό, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 ώρες.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  4. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα.
  5. Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Φτιάξτε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
  7. Ζεματίστε το σιρόπι και ρίξτε το στο ζεστό γλυκό.
  8. Αφήστε το σάμαλι να σταθεί για 12 ώρες πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια, στο μείγμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης.
  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανθόνερο στο σιρόπι.
  • Φροντίστε να σιροπιάσετε το γλυκό καλά, για να μην στεγνώσει.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι Elenigiorgos Elenakigiorgos

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με σαλτσα κρασιού και σπιτική μαγιονέζα
Επόμενο άρθροΖουμερή και πεντανόστιμη σιροπιαστή καρυδόπιτα!