Κρέμα Σαρλότ

Υλικά:

Βούτυρο – 400 γρ
Αυγό κοτόπουλου – 2 τεμ.
Ζάχαρη – 360 γρ
Γάλα – 240 ml

Εκτέλεση κρέμας Σαρλοτ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύοντας, αφήστε να πάρει μια βράση και διαλύστε εντελώς τη ζάχαρη.
Όσο ψήνεται το σιρόπι γάλακτος, χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τ αυγά.
Πρέπει να πω αμέσως ότι αυτή η ποσότητα κρέμας είναι αρκετή για μια στρώση και διακόσμηση ενός μεγάλου κέικ.

Επομένως, εάν το κέικ σας είναι μικρό, θα πρέπει να ετοιμάσετε την κρέμα για 1 αυγό και
να χωρίσετε τα υλικα στην μεση
Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι γάλακτος στα χτυπημένα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, βάλτε αυτό το μείγμα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Η σύσταση αυτού του σιροπιού είναι παρόμοια με αυτή του ωμού συμπυκνωμένου γάλακτος.
Χτυπάμε το μαλακο βούτυρο για 2-3 λεπτα

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι γάλακτος που έχει κρυώσει σε δόσεις.
Στην τελική κρέμα μπορούν να προστεθούν βαφές ή σκόνη κακάο.
Αυτή η κρέμα μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, την ημέρα πριν από τη χρήση.
Φυλάσσετε στο ψυγείο και πριν τη χρησιμοποιήσετε, το βγάζετε, το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και το χτυπάτε με το μίξερ.
Μπορείτε να φυλάξετε χωρίς χρήση για όχι περισσότερο από 2 ημέρες στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο δοχείο.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗΚρεμα Σαρλοτ
Προηγούμενο άρθροΤα πιο μαλακά παξιμαδάκια για το καφέ σας…με καρύδια ξύσμα πορτοκάλι και λίγο κακάο
Επόμενο άρθροΑέρινη Καρυδόπιτα με Βελούδινη Κρέμα