Τυρόπιτα Ακορντεον

Συστατικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας  (από 400 γρ.)
6 αυγά
300 γρ τυρί
400 γρ γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Ανακατευουμε το γιαούρτι με την σόδα και αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, λάδι και περίπου 300 γρ τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα καλά.

Με τρυπητή κουτάλα, πασπαλίζουμε λιγό από το μείγμα σε κάθε φύλλο , το οποίο τοποθετούμε με την μακρια πλευρά.


Το φύλλο τυλίγεται σαν ακορντεόν και τοποθετείται σφιχτά σε ένα δίσκο.

Πρέπει να μείνει περίπου το 1/3 του μείγματος και περιχύνεται πάνω από την πίτα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να γίνει ωραία χρυσαφένια κρούστα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΓρήγορο, πρακτικό και απλό κέικ με καλαμποκάλευρο