Σπανακοπαπαρουνοπρασοπιτα

Υλικά

1/4 του κιλού σπανάκι φρέσκο
3/4 του κιλού παπαρούνα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
½ ματσάκι άνηθο
1 πράσο κομμενο σε φέτες
4 κ σ ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλατι
Φύλλο χωριάτικο έτοιμο ή ανοίξτε δικά σας (συνταγή εδώ)
Μια σουρωτή ( μπουκάλι)
Μια φλυτζ τσαγιού ελαιολαδο+βούτυρο μισό-μισό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα χόρτα, αρκετά και με ξυδι-νερό
Σε κατσαρόλα νερο αλάτι, μόλις πάρει βρασμό ρίχνουμε και ξεματαμε τις παπαρούνες
Έπειτα το σπανάκι , τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια ενα εκατοστό μαζί με το πράσσο
Το ξερό το κόβουμε ψιλοκομμένο
Στο τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν, και μετά προσθέτουμε τα χόρτα αφου τα έχουμε χοντροκοψει, πιπεράκι, αλάτι.
Αφού σωταριστουν τα αφήνουμε στην ακρη να κρυώσουν

Στρώνουμε στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε την όποιο έχουμε λαδώσει, ένα φύλλο χωριάτικο, ελαιόλαδο, φύλλο, ελαιόλαδο, γέμιση , φύλλο, ελαιόλαδο, γέμιση, φύλλο, ελαιόλαδο, φύλλο. Φτιάχνουμε το κοθρο γύρω γύρω για να σφραγίσουμε την πίτα μας
Χαράζουμε , λαδώνουνε , περιχύνουμε το μπουκάλι σόδα
Κρατάμε στην ακρη να τραβήξει η πίτα μας τα υγρά
Προθαιρμενουμε τον φουρνο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ωρα . Ανάλογα με τον φούρνο,

Καλη επιτυχία !!!

Σημείωση
Τα χόρτα παπαρούνες και σπανάκι απο τον μανάβη της γειτονιάς
Μην τολμήσετε να μαζέψετε αν δεν γνωρίζεται.. οι παπαρούνες πρέπει να είναι τρυφερές πριν φτάσουν στο στάδιο του άνθους (παπαρούνα γνωστή)

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια Παρμεζάνας…πιο εύκολα και πιο νόστιμα δεν υπάρχουν
Επόμενο άρθροΕυκολο Γιουβέτσι Μοσχάρι με κριθαράκι