Συστατικά

 

2 συσκευασίες ενεργής ξηρή ζύμη ή 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού
2 φλιτζάνια γάλα που έχει ζεσταθεί
3/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7 έως 7 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν περισσότερο για το μπολ και το τηγάνι
1 κουταλάκι αλάτι 
4 συν 1 αυγά χτυπημένα
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
Σουσάμι

Οδηγίες
Διαλύστε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι με ζεστό γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Αφήστε την  εκεί για 10-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί 7 φλιτζάνια αλεύρι, το αλάτι και τα 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Όταν η μαγιά έχει διπαλσιαστεί, ρίχτε την στο πηγάδι αλευριού, καθώς και το ελαιόλαδο, 4 χτυπημένα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι η ζύμη να είναι λεία.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης.
Τοποθετήστε την σε ένα λαδωμένο μπολ, γυρίζοντας την μια φορά για να λαδωθεί και από πάνω. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ζυμώστε με τις μπουνιές τη ζύμη και διαιρέστε σε δύο μερίδες. Ζυμώνουμε την κάθε μια για μερικά λεπτά και την τοποθετούμε σε δύο καλά λαδωμένα κυκλικά ταψάκια 20 εκ. Αφήστε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου μία ώρα σε ένα ζεστό μέρος.
Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι , χαράξτε διακοσμητικά μοτίβα στην κορυφή κάθε ταψιού, όπως με ακτινωτές γραμμες από το κέντρο.


Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζύμης, βουρτσίστε την κορυφή κάθε ζύμης με το υπόλοιπο κτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.


Ψήνετε στους 190 βαθμούς  για 10 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τη θερμοκρασία κάτω στους 175 βαθμούς  και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή έως ότου από πάνω πάρουν ένα βαθύ καστανό καφέ.
Αφήνεται να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν αφαιρεθεί από το ταψάκι. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να εισάγετε ένα καθαρό νόμισμα στο κάτω μέρος του  χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα ή ψιλό μαχαίρι για να τον σπρώξετε.
Κόψτε σε τρίγωνα και σερβίρετε.


Σημειώσεις

Αυτή η συνταγή αποδίδει δύο πίτες – οι ποσότητες μπορούν εύκολα να μειωθούν στο μισό για να φτιάξουν μόνο ένα.

ΠΗΓΗ: www.bowlofdelicious.com

Προηγούμενο άρθροΤα κεφτεδάκια όπως δεν τα έχετε φάει…είναι σίγουρα υπέροχα
Επόμενο άρθροΚοτόσουπα αυγολέμονο…είναι πολύ νόστιμη έτσι