Κέικ Καρύδας με κρεμα και μπανάνα

Υλικά:

Αυγά 4 τεμ.
μια πρέζα αλάτι.
ζάχαρη 100 γρ., προσθέτουμε σταδιακά.
Αλεύρι 100 γρ
Μαγιά σε σκόνη 7 γρ.
ζάχαρη βανίλια 7 γρ.
Βούτυρο 40 γρ, λιωμένο.
Τριμμένη καρύδα 30 γρ
Αυγά 2 τεμ.
ζάχαρη 100 γρ
corn flaouer 40 γρ.
γάλα 500 ml.
Λευκή σοκολάτα 70 γρ.
βούτυρο 70 γρ.
μπανάνα 1 τεμ.
Ρούμι 1 κ.γ.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι-κεικ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά μία πρέζα ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με Ένα μίξερ χειρός
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και τη ζάχαρη και χτυπάνε όσο να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα σχεδόν λευκό
Μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Μετά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και 30 γραμμάρια καρύδας και ξανά ανακατεύουμε
Στη συνέχεια αδειαζουμε το μειγμα στη φόρμα που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα πλευρά και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

Στη διάρκεια αυτή σπάμε δύο αυγά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε και τη ζάχαρη χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε στη συνέχεια το γάλα και ξανά ανακατεύουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι μας
πάνω σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα μας και αρχίζει να βράζει και κάνει φουσκάλες

Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά αδειάζουμε μέσα το βούτυρο σε δοσεις και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και να γίνει πολύ κρεμώδης σκεπάζουμε το μπολ με την κρέμα με μία μεμβράνη σιλικόνης η οποία θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο
Βγάζουμε το κέικ μας απο το φούρνο το γυρίζουμε ανάποδα αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε στα δύο οριζόντια.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο την ανακατεύουμε ελαφρώς κράτα δυο-τρεις κουταλιές σε ένα μικρό μπολάκι από την κρέμα και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Ξεκινάμε και στρώνουμε την κρέμα στο πρώτο μέρος από το παντεσπάνι και από πάνω από την κρέμα στρώνουμε τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες, πάνω από τις μπανάνες βάζουμε την κρέμα την υπόλοιπη και καλύπτουμε με το υπόλοιπο παντεσπάνι το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

Οταν το βγάλουμε το αλείφουμε όλο το κέικ με την κρέμα που κρατήσαμε τις δυο-τρεις κουταλιές στο μπολάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και από πάνω και από τα πλάγια και το κέικ μας είναι έτοιμο το κρεμώδες η μαλάκο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά! Η διάσημη τούρτα-κέικ που τρελαίνει το internet!
Επόμενο άρθροΨητή μαρμελάδα Βερίκοκο