Ferrero Rocher

Υλικα φόρμα 26 εκ

6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
65 γρ. κορν φλαουερ
40γρ κακάο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
80γρ. αλεσμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα φουντούκια
40 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα μέσα
200 γρ καβουρδισμένα φουντούκια,
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.),
150 γρ λευκή σοκολάτα
600 ml κρέμα γάλακτος
2 πακέτα πηκτικό κρέμας,

Για την εξωτερική κρέμα
80 γρ Νουτέλα
100 γρ μασκαρπόνε
50 γρ λιωμένη και κρύα σοκολάτα

Σιροπι
καφέ ή Baileys

Για διακόσμηση
200γρ. ψητά φουντούκια.

Εκτέλεση

Για την βάση
Χτυπάμε τ αυγά με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και μετά κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι, κορν φαλουερ, κακάο
κανέλα, κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, αλεσμένα και ελαφρώς τηγανισμένα φουντούκια, λιωμένο βούτυρο, ανακατευουμε
τα πάντα προσεκτικά με μια σπάτουλα, αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170
βαθμούς, αφαιρούμε από τη φόρμα, τυλίγουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Η κρύα βάση κόβεται σε τρεις ίσες φέτες.

Για την κρέμα μέσα:

Μέσα σε μια κατσαράλο προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια, ζαχαρουχο γάλα, μετά προσθέτουμε λευκή σοκολάτα
λιωμένη και κρύα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το πηκτικό κρέμας, ανακατεύουμε
μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα. Χώρισα την κρέμα σε τρία μπολ και σε ένα έβαλα τα καβουρδισμένα φουντούκια.
Μπορείτε να βάλετε φουντούκια σε όλη την ποσότητα της κρέμας. Σιροπιάζουμε τις βάσει με καφέ ή Baileys
Συναρμολογουμε το κέικ βάση κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την εξωτερική κρέμα
Χτυμάμε Νουτέλα με μασκαρπόνε και λιωμένη και κρύα σοκολάτα και την απλώνπυμε πάνω απο το γλυκό.
για να στολίσουμε το κέικ χρειαζόμαστε τα ψητά φουντούκια ψηλοκομμένα για το πλάι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Pasiune dulce Lacri C

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτλού κεμπάπ με χειροποιητες πίτες
Επόμενο άρθροΚεμπαπ Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού