Κέικ Raffaello

Γεύση:

  • Το κέικ Raffaello έχει μια γλυκιά και δροσιστική γεύση, με νότες καρύδας, αμυγδάλου και βανίλιας.
  • Η κρέμα τυριού mascarpone προσθέτει μια πλούσια και κρεμώδη υφή, ενώ τα τριμμένα αμύγδαλα δίνουν μια ωραία τραγανή υφή.
  • Η συνολική γεύση είναι ισορροπημένη και όχι πολύ γλυκιά, καθιστώντας το κέικ ιδανικό για επιδόρπιο ή για ένα γρήγορο σνακ.

Υφή:

  • Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με ελαφριά και κρεμώδη υφή.
  • Η κρέμα τυριού mascarpone είναι πλούσια και κρεμώδης, ενώ τα τριμμένα αμύγδαλα προσθέτουν μια ωραία τραγανή υφή.
  • Η υφή του κέικ είναι ιδανική για να απολαμβάνεται με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Εμφάνιση:

  • Το κέικ Raffaello έχει μια όμορφη και εντυπωσιακή εμφάνιση.
  • Είναι λευκό με καφέ κηλίδες από τα τριμμένα αμύγδαλα και συχνά γαρνίρεται με ολόκληρα αμύγδαλα και καρύδα.
  • Η εμφάνιση του κέικ το καθιστά ιδανικό για ειδικές περιστάσεις και γιορτές.

Συνολικά:

  • Το κέικ Raffaello είναι ένα νόστιμο, υγρό και αφράτο κέικ με μια γλυκιά και δροσιστική γεύση.
  • Η κρέμα τυριού mascarpone και τα τριμμένα αμύγδαλα προσθέτουν μια πλούσια και τραγανή υφή, ενώ η όμορφη εμφάνιση του κέικ το καθιστά ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.

Προϊόντα

Κέικ αμυγδάλου

4 αυγά
125 γρ αλεύρι
125 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα καθαρισμένα)
3 κ.σ ηλιέλαιο
100 ml γάλα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

Κρέμα (λευκή σοκολάτα και καρύδα)
200 γρ λευκή σοκολάτα
κρέμα γάλακτος 200 γρ
200 γρ κρέμα καρύδας
100 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ μασκαρπόνε

Εκτέλεση

6 Raffaello τρουφάκια ή βάλτε ότι άλλο εχετε για διακόσμηση

τριμμένη καρύδας
φιλέ αμυγδάλου

Για την κρέμα
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα.
Βράζουμε την κρέμα και την κρέμα καρύδας.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθετούμε το μπολ με την κρέμα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, βάλτε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και την κρυωμένη κρέμα σοκολάτας στο μπολ του πολυμίξερ.
Χτυπήστε τα πάντα μέχρι να γίνει αφράτη μάζα.
Βάλτε στο ψυγείο.

Κεικ αμυγδάλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε αλεύρι αμυγδάλου, φυτικό λάδι, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
Ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γινουν μαρεγκα.
Ριξτε το και ανακατεεψτε απαλά από κάτω προς τα πάνω μέσα στο προηγουμενο μειγμα.
Βουτυρωνουμε ένα ταψί 22 εκ. και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αποτινάξτε την περίσσεια.
Βάζουμε τη ζύμη στην φόρμα. Ψήνουμε 35 λεπτά.

Διακόσμηση και σερβίρισμα της τούρτας
Αφήνουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.
Με ένα μακρύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ σε 2 ή 3 κομμάτια.
Απλώστε κρέμα στα κέικ και πασπαλίστε με νιφάδες καρύδας.
Απλώνουμε από όλες τις πλευρές με κρέμα και πασπαλίζουμε πυκνά με νιφάδες καρύδας.

Καλή Επιτυχία

Δημοσίευση του χρήστη Тамара Проскурня

 

Προηγούμενο άρθροΚρεατοπιτα με αρνί που περρισεψε !
Επόμενο άρθροΚατσικάκι με πατάτες στο φούρνο.