Η Κασερόπιτα
Υλικά
400 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα (προτιμούμε πικάντικα)
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
αλάτι (περίπου 3/4 ή 1 κ.γ. κοφτό,ανάλογα πάντα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας),πιπέρι
500 γρ.φρέσκο γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ. (παραδοσιακό ή στραγγιστό)
200 γρ. τυρί φέτα (πολύ ωραία ταιριάζει και η κατσικίσια)Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι με baking powder και προσθέτουμε
το αλάτι με το πιπέρι.
Σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά,το γιαούρτι και το λάδι.
Ανακατεύουμε και πάλι για λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά:φέτα
και κασέρια.
Σε βουτυρωμένο ταψί 33×27 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω
στη μεσαία θέση για περίπου 40-45 λεπτά ή ώσπου να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Μπορούμε να φυλάξουμε ό,τι περισσέψει,καλά κλεισμένο σε σακούλα
τροφίμων,στην κατάψυξη.Όταν το ξεπαγώσουμε,το περνάμε από το φούρνο
μικροκυμάτων.Η πιτούλα θα είναι και πάλι σαν φρεκοψημένη!