Η Κασερόπιτα

Υλικά


400 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα (προτιμούμε πικάντικα)
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
αλάτι (περίπου 3/4 ή 1 κ.γ. κοφτό,ανάλογα πάντα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας),πιπέρι
500 γρ.φρέσκο γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ. (παραδοσιακό ή στραγγιστό)
200 γρ. τυρί φέτα (πολύ ωραία ταιριάζει και η κατσικίσια)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι με baking powder και προσθέτουμε
το αλάτι με το πιπέρι.

DSC_0002

Σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα.Ανακατεύουμε.

DSC_0003   

Προσθέτουμε τα αβγά,το γιαούρτι και το λάδι.

DSC_0005

Ανακατεύουμε και πάλι για λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά:φέτα
και κασέρια.

DSC_0006

Σε βουτυρωμένο ταψί 33×27 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω
στη μεσαία θέση για περίπου 40-45 λεπτά ή ώσπου να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0007

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΣΗΜ:Μπορούμε να φυλάξουμε ό,τι περισσέψει,καλά κλεισμένο σε σακούλα
τροφίμων,στην κατάψυξη.Όταν το ξεπαγώσουμε,το περνάμε από το φούρνο
μικροκυμάτων.Η πιτούλα θα είναι και πάλι σαν φρεκοψημένη!

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνα
Επόμενο άρθροΥπέροχο Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας