Η Κερασόπιτα της Τζένης

Υλικά

4 αυγα
100 γρ ζαχαρη
100 γρ αλευρι
240 γρ γαλα,
2 κουταλιες βουτυρο λιωμενο
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
400γρ. κεράσια απύρηνα !

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια απο τα κουκούτσια και τα τοποθετουμε σε σουρωτηρι!
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί μας η το πυρεξ μας( 26 No) και το αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά!
Τοποθετούμε τα κεράσια ολα στην σειρά (1 στρώση)! Βάζουμε στο μπολ αυγά και ζάχαρη και ανακατεύουμε με  συρμα! Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε! Ρίχνουμε γάλα, βούτυρο λιωμένο, βανίλια,μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε ! Έχουμε ένα ωραίο χυλό! Ρίχνουμε το χυλό πάνω στα κεράσια! Το αφηνουμε 5 λεπτα! Και στην  συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχαρα για 45 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο!!!!

ΠΗΓΗ: Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΑπλό, Νόστιμο Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα
Επόμενο άρθροΣπιτικοί μπαμπάδες σαν ζαχαροπλαστείου