Καρυδόπιτα

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γραμμάρια νερό
450 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλί αν δεν έχετε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
50 gr ζάχαρη
100 γραμμάρια σπορέλαιο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι κονιακ
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
100 γραμμάρια αλεύρι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση

Πρώτα το σιρόπι για να παγώσει μέχρι να γίνει
Ριχνουνε σε μια κατσαρόλα το νερό , 400 γρ ζάχαρη , φλούδα πορτοκαλί αν δεν έχετε λίγο χυμό πορτοκάλι για μυρωδιά και γεύση και
την κανέλα μόλις αρχίσει να βράζει τρία λεπτά θέλει και το κλείνουμε

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και 50 gr ζάχαρη καλά στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο ,κανέλα , γαρύφαλλο σκόνη
και λίγο κονιάκ, χτυπάμε συνεχώς μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια αλεύρι τα φακελάκια μπέικιν πάουντερ τα χτυπάμε και με αυτά καλά και τέλος ρίχνουμε 200 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα Όχι σκόνη.

Βουτυρώνουμε το πυρέξ 32χ22 εκατοστά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 40 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο να να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν τη βάζουμε στο κέντρο του γλυκού
Μόλις το βγάλουμε σε δύο-τρία λεπτάκια ρίχνουμε το σιρόπι αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει παντού με την οδοντογλυφίδα και το έχουμε κόψει
σε κομμάτια και πασπαλιζουμε με τριμμένο καρύδι

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: Migena Labi

Προηγούμενο άρθροΡολό με Κολοκύθι…Ένα υπέροχο ορεκτικό και ορεκτικό για μπύρα ή κρασί
Επόμενο άρθροΜπαντζίνα…είναι η πιο νόστιμη και πιο εύκολη στη παρασκευή της