Φίλες μου, αυτή η τυρόπιτα είναι μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά και είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας! Με το αφράτο χειροποίητο φύλλο και την πλούσια γέμιση τυριών, είναι ό,τι πρέπει για το πρωινό, το κολατσιό ή ακόμα και το κυριακάτικο τραπέζι. Ετοιμαστείτε για γεύση από τα παλιά!
Υλικά
Για τη Ζύμη:
550 γρ. αλεύρι για πίτες
300 γρ. περίπου χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο (για να ξεκουραστεί η ζύμη)
Για τη Γέμιση:
400 γρ. κατσικίσια φέτα
200 γρ. κότατζ τσίζ (ή ανθότυρο)
200 γρ. κρεμ τυρί (cream cheese)
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για μέσα και έξω από την πίτα)
Οδηγίες
για την ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Η ζύμη κολλάει ελαφρώς δεν πρέπει να είναι σφιχτή,χωρίζουμε σε 9 κομμάτια την ζύμη μας.
Κάνουμε 9 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ,να ξεκουραστούν μισή ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.
Έχουμε σε ένα μπολ τα τυριά και σε άλλο μπολ τα αυγά,δεν τα ανακατεύουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και συνεχίζουμε πάμε να ανοίξουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα λαδώνουμε και το ταψί 36-38 εκ.,βάζουμε κάτω φύλλο και τυριά.
Πάνω από τα τυριά με το χέρι,απλώνουμε 2-3 κ.σ αυγά είναι σφιχτά σαν μαρέγκα.
Μετά από τα 3 φύλλα,στα επόμενα φύλλα ραντίζουμε ενδιάμεσα 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση,κρατάμε λίγο από τα αυγά.
Τελειώνουμε την πίτα με 2-3 κ.σ αυγά που κρατήσαμε,και 2-3 κ.σ περίπου λάδι γύρω γύρω.
Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου,μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα πάνω και κάτω.
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Τυρόπιτα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τυρόπιτα σας ακόμα πιο νόστιμη και επιτυχημένη. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι το νερό για τη ζύμη είναι χλιαρό και όχι καυτό, ώστε να μη “κάψει” το αλεύρι. Αν δεν έχετε κοτότζ τσίζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή ακόμα και μυζήθρα για τη γέμιση. Για πιο τραγανά φύλλα, μπορείτε να πασπαλίσετε ελάχιστο κορν φλάουερ ανάμεσα στα φύλλα όταν τα ανοίγετε.