Σούπα Λαχανικών με αυγολέμονο με γιαούρτι

Για βραδινό έφτιαξα μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα λαχανικών από πατάτες, παστινάκια, καρότα, κόκκινα κρεμμύδια και σέλινο.

Υλικά

*3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
*3 καρότα
*3 κλωναράκια σέλινο
*2 παστινάκια
*1 κόκκινο κρεμμύδι
*1 κύβο ζωμό λαχανικών
*μια χούφτα χυλοπίτες

Για το αυγολέμονο με γιαούρτι
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ασπράδια αυγών
800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Όλα κόβονται σε κύβους

και μαγειρεύονται σε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό.
Προσθέτω λιγότερο γιατί μου αρέσουν οι πιο πηχτες σούπες.
Όταν βράσει το νερό ρίχνω ζωμό λαχανικών και αλάτι. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτω τις χυλοπίτες.
Αφού αφαιρεθούν ρίχνω μαύρο πιπέρι.

Με μια κουτάλα παίρνουμε 5-6 κουταλιές και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα κατσαρολάκι

Αυγολέμονο γιαουρτιού
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε πολύ αργά, σε λεπτή ροή, τον ζωμό που έχουμε διατηρήσει ζεστό στο κατσαρολάκι, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, αδειάζουμε το αυγολέμονο γιαουρτιού αργά στην κατσαρόλα με τη σούπα και την σείουμε απαλά.

Τέλος Σερβίρισμα
Σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με ξερό δυόσμο, μέχρι να σκορπίσουν ωραίο άρωμα.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, ρίχνουμε λίγο από το αρωματικό βούτυρο, το ψιλοκομμένο πράσινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Βανίλιας με βατόμουρα
Επόμενο άρθροΚεφτεδες σε σάλτσα ντομάτας