Κοτόσουπα βελουτέ αυγολέμονο

Συστατικά

Σούπα:
12 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα
1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζωμό κοτόπουλο (σε σκόνη)
1 φλιτζάνι ρύζι
Αλάτι και λευκή πιπεριά για γεύση

Σάλτσα:
3 λεμόνια (προσαρμογή στην προσωπική γεύση)
2 αυγα

Μέθοδος:

Σούπα:
Τοποθετήστε τα μπουτια κοτόπουλου, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα καρότα και αποθηκεύστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Καλύψτε εντελώς με νερό και αφήστε το να βράσει. Σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί (το κοτόπουλο πρέπει να πέσει από το κόκαλο)
Ενώ σιγοβράζετε αφαιρέστε τον αφρό για να έχετε μια ωραία σούπα στο τέλος.
Αφαιρέστε τα μπουτια και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και μην τα τοποθετήσετε ξανά στη σούπα.
Με τα χέρια σας χωρίστε το κρέας κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Πετάξτε τα κόκκαλα.
Αφαιρέστε τα καρότα και το κρεμμύδι από το ζωμό. Ξεπλύνετε αν υπάρχει αφρός στα λαχανικά.
Σουρώστε το ζωμό για να αφαιρέσετε τον υπόλοιπο αφρό και πλύνετε την κατσαρόλα σας.
Στην καθαρή κατσαρόλα τοποθετήστε το ζωμό, τα καρότα και το κρεμμύδι. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να το κάνετε πουρέ.

Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου. Βράζουμε.
Προσθέστε το ρύζι. Σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ. Απενεργοποιήστε τη φωτιά.

Σάλτσα αυγολέμονου:
Χτυπάμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώ ένα μίξερ σε μια κανάτα. Χρησιμοποιώ ολόκληρο το αυγό, μπορεί να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε μόνο το ασπράδι.
Όταν χτυπηθεί προσθέστε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα αργά και μία κουτάλα γεμάτη κάθε φορά. Περίπου δύο ή τρεις κουτάλες είναι μια χαρά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα αργά στη σούπα και ανακατεύουμε. Δοκιμάστε και ελέγξτε εάν απαιτείται επιπλέον καρύκευμα ή λεμόνι. Συνήθως προσθέτω λιγότερο λεμόνι, οπότε κάθε άτομο μπορεί να προσθέσει επιπλέον χυμό λεμονιού αν το προτιμά.

Απολαύστε ζεστό και με φρέσκο ​​ψωμί.

Προηγούμενο άρθροΝόστιμες κοτόπιτες με μπισκοτένια ζύμη Κούρου
Επόμενο άρθροΤηγανητά κεφτεδάκια με πατάτα