Σιροπιαστό Γλυκάκι με γέμιση καρύδι

Απαραίτητα προϊόντα:

✔ Φύλλο κρουστας για μπακλαβά 10-12 τεμάχια
✔ Βούτυρο αγελαδινό 125 γρ / 1 συσκευασία /
✔ Σιμιγδάλι 100 γρ
✔ Αλεσμένα καρύδια / φουντούκια / ή μπισκότα 150 γρ

Για επικάλυψη:
✔ Αυγά 2 τεμάχια
Ζάχαρη 100 γρ
✔ Γάλα φρέσκο ​​100 ml.
✔ Λάδι 60 ml.
✔ Μπέικιν πάουντερ 1 συσκευασία / 10 γρ.
✔ Βανίλια 1 πακέτο

Για το σιρόπι:
✔ Ζάχαρη 1,5 φλιτζάνια / χωρητικότητας 250 ml /
✔ 1,5 φλιτζάνι νερό
✔ Φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι για να έχει χρόνο να κρυώσει! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, μια φέτα λεμόνι και τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε με συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Αφήνουμε 15 λεπτά να
βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με την πάνω και κάτω σχάρα. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και τα αλεσμένα καρύδια (ή τα μπισκότα), παίρνουμε μια κρούστα και με ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μείγμα από σιμιγδάλι και καρύδια, διπλώνουμε το ακορντεόν στη φαρδιά πλευρά και το βάζουμε σε ταψί στραμμένο με λαδόκολλα.
Κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες κρούστες μέχρι να γεμίσει το ταψί. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά / ελαφρώς ροζ /

Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για 1-2 λεπτά περίπου.
Αν θα σας είναι πιο εύκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ!
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά. Τα προϊόντα πρέπει να ανακατευτούν καλά, διαφορετικά είναι πιθανό να πικρίσει από το μπέικιν πάουντερ! Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το ρίχνετε ομοιόμορφα με τη
βοήθεια μιας κουτάλας.

Επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί εντελώς (περίπου 20 λεπτά), ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο – βάζουμε το ταψί σε μια σανίδα και περιμένουμε 1-2 λεπτά και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτό το γλυκό που λιώνει στο στόμα σου ΓΛΥΚΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑνάποδη κερασόπιτα με ξηρούς καρπούς.
Επόμενο άρθροΚριτσίνια Βουτύρου…δεν σταματάτε εάν δεν τελειώσουν