Κέικ Αμυγδάλου

Υλικά

αλεύρι 360 g
Βούτυρο 100γρ
φυτικό λάδι 100 ml
χυμός πορτοκαλιού 150 ml
αυγά 3. τεμ
ζάχαρη 300.gr
μπεικιν παουντερ 2 κουταλιές της σούπας
πορτοκαλί ξύσμα

Μαρμελάδα εγώ είχα βερίκοκο
Διακοσμήστε με φιλέ αμυγδάλου, αν θέλετε

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε πάλι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και χτυπάμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε 200γρ ζάχαρη και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τώρα ρίξτε το ξυσμα πορτοκάλι και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε.
Ηρθε η ώρα για το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα.

 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια απο τα αυγά με 100 γρ ζαχαρη να γίνει μια μαρέγκα

Προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη λίγη στο προηγούμενο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε συνέχεια όσο να βάλουμε όλη την μαρέγκα και να πάρουμε το τελικό μειγμα.

Βουτυροαλευτώνουμε ένα πυρεξ με διάμετρο 26 εκ και αδειάζουμε το τελικό μείγμα

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Αλείφουμε το κέικ με παρμελάδα ζεστή λιωμένη

και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού.
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια μελιού με καρύδι