Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι

Πρόσφατα δοκίμασα το κέικ γιαουρτιού με λεμόνι και έμεινα άναυδη από την απίστευτη γεύση του! Η υφή του ήταν αφράτη και υγρή, με ένα υπέροχο λεμονάτο άρωμα που γέμιζε το σπίτι. Η ισορροπία γλυκού και ξινού ήταν τέλεια, καθιστώντας το κέικ ιδανικό για κάθε περίσταση.

Εντυπωσιάστηκα από την ευκολία της συνταγής, η οποία δεν απαιτούσε ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση γίνεται γρήγορα και χωρίς κόπο.

Πράγματα που θα χρειαστείς:

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self-raising flour)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2.5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) ή σπορέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγισμένο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165°C. Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
Σε ένα άλλο μπολ, με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά χωρίς να ανακατέψετε υπερβολικά.
Ριξτε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βάλετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο σε ένα σύρμα πριν το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, αν το επιθυμείτε.

Σημειώσεις:

Αν δεν έχετε χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή επιπλέον γιαούρτι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με ξινή κρέμα για πιο έντονη γεύση.
Για πιο λεμονάτο κέικ, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή και λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα.
Πειραματιστείτε! Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα ή λίγο λικέρ λεμονιού στο μείγμα για μια διαφορετική γεύση.

Η Συνταγή είναι της κας Eva Kritikos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαγικό κέικ με κρέμα

Μαγικό κέικ κρέμας

Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.

Υλικά:

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο ​​γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο ​​γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.

Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,


για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,


βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλη απολαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΧορταστική Πίτα με Ζαγορίσιο Φύλλο, Φέτα και Regato
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα σε φόρμα