Το Κέικ Δαμάσκηνο είναι ένα γλυκό που γεμίζει το σπίτι με αρώματα κανέλας, βανίλιας και δαμάσκηνου, μια μυρωδιά που σε ηρεμεί και κάνει το σπίτι να μοιάζει πιο γλυκό, γιατί αυτό το αφράτο και γεμάτο γεύση κέικ φέρνει ζεστασιά και γλύκα σε κάθε στιγμή, άρα πρέπει να το δοκιμάσετε, καθώς είναι η τέλεια συνοδεία για τον καφέ ή το τσαγάκι σας και όλοι θα σας ρωτούν τη συνταγή.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κέικ Δαμάσκηνο

Κέικ Δαμάσκηνο αφράτο με κομμάτια φρούτων και κανέλα

Μοσχομυριστό Κέικ Δαμάσκηνο με αφράτη ζύμη, κανέλα και βανίλια! Φέρτε τη ζεστασιά και τη γλύκα στο σπίτι σας με αυτή την εύκολη συνταγή.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (μεγάλο φλιτζάνι)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα ή και λιγότερο αν δείτε ότι το μείγμα είναι αρκετά αραιό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • περίπου 380 – 500 γρ. αλεύρι, ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού

Για τα Δαμάσκηνα:

  • 1 μεγάλη κούπα δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες
  • λίγη ζάχαρη
  • ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού
  • λίγη κανέλα

Instructions

  1. Χτυπάω πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και τη βανίλια. Στο τέλος ρίχνω το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ έχω κόψει τα δαμάσκηνα, τα πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη, κανέλα, ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού. Τα ρίχνω μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύω απαλά.
  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, βάζω και μερικά δαμάσκηνα από πάνω  και το ψήνω στους 180°C αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, ανάλογα τον φούρνο.
  4. Ετοιμάστε καφέ ή τσαγάκι για να απολαύσετε το αφράτο, μυρωδάτο και γεμάτο γεύση…
H συνταγή είναι της κας Maria Intze

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το τέλειο Κέικ Δαμάσκηνο

  • Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και το πόσο πηχτό είναι το γιαούρτι, γι’ αυτό ξεκινήστε με τα 380 γρ. και προσθέστε σταδιακά, ώστε το μείγμα να είναι πηχτό, αλλά να ρέει.
  • Γάλα: Προσέχω με το γάλα, επειδή αν το μείγμα είναι ήδη αραιό από το γιαούρτι, βάζω λιγότερο, γιατί αλλιώς το Κέικ Δαμάσκηνο θα γίνει πολύ υγρό.
  • Φρούτα: Τα δαμάσκηνα τα ανακατεύω απαλά στο τέλος, ώστε να μη λιώσουν μέσα στη ζύμη.
  • Άχνη Ζάχαρη: Η ζάχαρη άχνη είναι προαιρετική, αλλά δίνει μια πολύ ωραία εμφάνιση και έξτρα γλύκα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: