Κέικ με κρέμα λεμόνι

Πολυ ευκολο Κέικ με κρέμα λεμόνι γλυκο,αφρατο και αρωματικο!

Υλικα Εκτέλεση

Για την κρεμα

Σε ενα κατσαρολακι μικρο
1 αυγο
50 γρ ζαχαρη
20 γρ κορν φλαουρ ή νισεστε
Ανακατευω καλα να γινει σαν κρεμα
Μετα 200 ml γαλα
Μια πρεζα αλατι
Προσθετω ξυσμα απο ολοκληρο το λεμονι
και τον χυμο απο το μισο λεμονι
Βρασιμο μεχρι να δεσει η κρεμα
Αμεσως μετα στη ζεστη κρεμα
25 γρ βουτυρο
Σκεπαζω με μεμβρανη και αφηνω να κρυωσει
Η κρεμα στο τελος θα μπει σε κορνε και θα καλυψει με γραμμες την επιφανεια της ζυμης του κεικ

Ζυμη κεικ
3 αυγα
150 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 ml φυτικό λάδι
250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1/2 κ γλ σοδα
Χυμος απο το υπολοιπο μισο λεμονι
Περνω με το κορνε οριζοντιες και καθετες γραμμες με την κρυα κρεμα
πασπαλιζω με φυστικι αιγινης ή αμυγδαλο φιλε
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C αντιστασεις για 40 λεπτά
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Το πυρεξ ειναι 30 χ 21 cm

Η Συνταγή είναι της Ευδοξια Γρηγοριαδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα λεμόνι

Κέικ με κρέμα λεμόνι

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι 00
200 γρ λαρδί ή βούτυρο
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μικρά αυγά
1 γραμμάριο αμμωνίας για γλυκά
1 πρέζα ψιλό αλάτι
1 φακελάκι βανιλίνη
Η τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού

Για την κρέμα:
100 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγών
ξύσμα λεμονιού
70 γραμμάρια αλεύρι
μισό φακελάκι βανιλίνη

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε ένα κενό στην μέση . Βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, αμμωνία για τα γλυκά, βανιλίνη και τα ανακατεύουμε όλα. Ψιλοκόβουμε το λαρδί και το μοιράζουμε σε όλο το αλεύρι ζυμώνοντας γρήγορα με τα χέρια μας. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε ένα καρβέλι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφού περάσει ο χρόνος, παίρνουμε πίσω τη ζύμη και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα από τα οποία είναι μεγαλύτερο από το άλλο (60-40%). Με τη μεγαλύτερη ποσότητα ζύμης φτιάχνουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος 5 χιλιοστά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, κατά προτίμηση τσερκι και το στρώνουμε με τη ζύμη κάνοντάς το να κολλήσει καλά στις πλαϊνές άκρες του ταψιού με τη βοήθεια των δακτύλων σας. Κόβουμε την περίσσεια, το τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με την κρέμα μέχρι τα 2/3 εκ. από την άκρη. Ανοίγετε την άλλη μισή ζύμη και την τοποθετείτε πάνω από το κέικ, κάνοντας τις άκρες να κολλήσουν καλά και κόψτε την περίσσεια.

Για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα , δουλέψτε το αλεύρι, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα προσπαθώντας να μην γίνουν σβώλοι.
Βάλτε τα όλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει σκεπάζοντάς την με πλαστική μεμβράνη (πριν την χρησιμοποιήσετε χτυπηστε την με ένα μίξερ λίγο να αφτατέψει).

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟ: 4 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και μειώνουν το βάρος!
Επόμενο άρθροΣουπιές με χόρτα