Κέικ….Ζέβρα

Γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ νόστιμο μαμαδίστικο κέικ! ! !

Υλικά:

250 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμ.ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γραμ.γάλα
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Εκτέλεση:

1)Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες,ξύσμα,γάλα και τέλος κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
2)Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέτριο (νούμερο 30)και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της βανίλιας,πάνω από αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα του κακάο(με διαφορετικό κουτάλι).
Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά
πριν το κόψουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
H Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη
Προηγούμενο άρθροΦρουτένιο Κέικ Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΑγαπημένος χαλβάς Φαρσάλων…και νηστίσιμος και νόστιμος