Το κέικ με κακάο είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά που φτιάχνω συχνά, καθώς η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Εγώ, λοιπόν, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το μυστικό που μου έμαθε η μητέρα μου, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε ένα κέικ απίστευτα αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το γάλα σας, και φυσικά, για να γλυκάνει τις στιγμές σας.


Υλικά για το Κέικ με Κακάο

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε σκόνη (άχνη)
  • Πολύχρωμη τρούφα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής

Χτυπάω τη ζάχαρη πολύ καλά με τα αυγά με μίξερ ή σύρμα χτυπήματος. Στη συνέχεια, προσθέτω το γιαούρτι, στο οποίο έχω αναμίξει τη σόδα, και ανακατεύω ξανά. Προσθέτω το λάδι και τη βανίλια και τα ανακατεύω.

Κοσκινίζω σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το προσθέτω στο υγρό μείγμα και χτυπάω μέχρι να πάρω ένα ρευστό μείγμα.

Αλείφω τη φόρμα του κέικ με λάδι και ρίχνω το μείγμα μέσα, κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι του καφέ. Σε αυτό το φλιτζάνι, προσθέτω το κακάο για να το χρωματίσω. Ρίχνω ομοιόμορφα το μείγμα του κακάο πάνω από το κέικ.

 

Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχω αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο. Αφού κρυώσει, πασπαλίζω το κέικ με κακάο με ζάχαρη άχνη και, αν θέλω, με λίγη τρούφα για διακόσμηση.

 


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά

Χρήσιμα Tips για το Κέικ

Για να γίνει το κέικ με κακάο ακόμα πιο αφράτο, βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά, για να μην κάτσει το κέικ.

Το γιαούρτι δίνει μια υπέροχη υγρασία και απαλότητα στο κέικ.

Καλή όρεξη