Ζύμη με μαγιά για 15 λεπτά 

Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για την προετοιμασία. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για δύο έως τρεις ημέρες. Μπορεί να καταψυχθεί. Από αυτή τη ζύμη μαγειρεύω νόστιμες πίτες, τσουρέκια, κέικ, πίτες, πίτσα.

Συστατικά:

Γάλα – 500 ml
Αλεύρι – 5 φλυτζιάνια
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Ηλιέλαιο – 2 κουταλιές της σούπας.
Μαγιά (ξερή – σακούλα) – 11 γρ.

Εκτέλεση

Ρίχνω 4 φλιτζάνια αλεύρι και μαγιά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά ζεστό γάλα, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, ηλιέλαιο. Ανακατεύω όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά άλλο ένα φλυτζάνι αλεύρι.
Βάζω τη ζύμη σε μια πλαστική σακούλα και τη βάζω στο ψυγείο.
Μπορείτε να μαγειρέψετε σε 2 ώρες. Αλλά αν η ζύμη μείνει περισσότερο στο ψυγείο, δεν θα πάθει τίποτα.
Αυτή τη ζύμη τη φτιάχνω συχνά το βράδυ. Και φτιαχνω κάτι νόστιμο την επόμενη μέρα.
Αυτή τη φορά έφτιαξα πίτες με μαρμελάδα. Από αυτή την ποσότητα ζύμης προκύπτουν περίπου 60 κομμάτια μικρού μεγέθους.

Καλή Επτυχία

Προηγούμενο άρθροΒασιλόπιτα Τσουρέκι…πανευκολη πετυχάινει πάντα
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο νόστιμο και χορταστικό πρωινό