Κέικ κακάο με φουντούκι

Υλικά

Αυγά 2
Ζάχαρη 1 φλ
Λάδι 1/3 φλιτζάνι + 1 κ.σ. για το σχήμα
Μπέικιν πάουντερ 1
Χαρουπάλευρο 3-4 κουτ σουπας
Κακάο 1 κ.σ + 1 για το πασπάλισμα της φόρμας
Αλεύρι λευκό 1,5 φλ
Ζεστό νερό 1/3 φλ
Φουντούκια 1/3 φλ

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ με ένα σύρμα. Προσθέτω το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
Ακολουθούν το χαρουπάλευρο και το κακάο. Αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά, προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με ένα κουτάλι, η ζύμη γίνεται βαριά και πηχτή.
Έπειτα έρχεται το ζεστό νερό, που χύνεται μονομιάς πάνω στη ζύμη. Ανακατεύω.
Αλείφω μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ. με το λάδι και ραντίζω με το απαραίτητο κακάο, γιατί θέλω να είναι όλο το κέικ μαύρο όταν τελειώσει, χωρίς άσπρα σημάδια.
Ρίχνω από πάνω το μείγμα του κέικ και πασπαλίζω με τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους έκοψα από πριν με ένα μαχαίρι.
Το φουντούκι μου είναι στον ατμό, αλλά είναι καλό και ωμό, θα ψηθεί όμορφα.

Ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά Μετά τελειώνω το ψήσιμο στους 160. Τσεκάρω με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Αφήνω να κρυώσεθ το έτοιμο κέικ πριν το βγάλω από τη φόρμα, για περίπου δέκα λεπτά. Δεν πρέπει να είναι εντελώς κρύο.
Το ξεκολάω ελαφρώς με ένα μαχαίρι από τα πλαϊνά της φόρμας και το αναποδογυρίζω.
Εκπληκτικό! Μυρωδάτο, τρυφερό, νόστιμο!
Αποφάσισα να το αφήσω με τα παξιμάδια από πάνω αντί για τα ανάποδα.
Το έκοψα πριν κρυώσει. Μμμμ… Τέλειο για καφέ ή απλά για μια μπουκιά απόλαυσης, σωστά;

H Συνταγή είναι απο το Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με ρόδι
Επόμενο άρθροΚρουσανάκια με μαρμελάδα δαμάσκηνο, ζαχαρουχο γάλα και μαρμελάδα ροδάκινο.