Υλικά

4 αυγά
2 κουπες ζαχαρη (250γρ.)
1 κουπα ηλιέλαιο
1 κουπα γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κουπα αλευρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ.κανέλα
1/2 κ.γ.γαρύφαλο
2 κούπες καρύδια τριμμένα
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες

Γλάσσο
125 γρ.κουβερτούρα μαυρη
5 κ.σ.νερο
5 κ.σ.ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπησα με το μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη,προσθεσα τα υπολοιπα υλικα με την σειρα που τα γραφω.Εριξα το μιγμα σε 32 λαδωμενο ταψι και εψησα στους 180 αντιστασεις για 55 λεπτα(αναλογα τον φουρνο).
Εβρασα για 5 λεπτα το σιροπι και το αφησα να κρυωσει.
Ζεστανα ανακατευοντας την σοκολατα με το λαδι και το νερο.Σιροπιασα ζαστο γλυκο,κρυο σιροπι.

Δείτε Επίσης: Η Μαγεία της Μελαχρινής: Καρυδόπιτα με Σιρόπι και Αρώματα

Οταν κρυωσε το γλυκο απλωσα το γλασσο,το αφησα να κρυωσει και τέλος το εκοψα κομματια και στόλισα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Έγινε πολυ αφράτο με γεύση καρυδόπιτας
Ελπίζω να αρέσει στις αγαπημένες μου συναδέλφους αυριο
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα σε όλους

Η Συνταγή είναι της κας Olga Karagianni

Προηγούμενο άρθροΦραουλένιο γιαουρτογλυκό με ζελέ 🍓 στο ποτήρι 🥃
Επόμενο άρθροΚαρυδάτο Αγρινίου