Κέικ Λεμονιού!

Μυρίζει φρεσκάδα! Είναι το τέλειο κέικ για κάθε περίσταση. Να πώς την φτιάχνω:

Συστατικά

110 γρ βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
Ξύσμα από δύο λεμόνια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα)
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 βανίλια (ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Ο χυμός από 2 λεμόνια 🍋
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι)
Επικάλυψη
Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ηλεκτρικό μίξερ χτυπαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για 3-5 λεπτά λ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μετά το τυρί κρέμα. Τώρα προσθέστε ένα αυγό τη φορά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό από τα λεμόνια.

Κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε. Προσθέστε τη ζύμη του κέικ στη φόρμα του κέικ και ψήστε μέχρι να ροδίσει ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα (περίπου 30-45 λεπτά)!
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από την φορμα. Στη συνέχεια σκονίστε τη ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσετε!

Επαγγελματική συμβουλή:
μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας φρούτα σε αυτό το κέικ, όπως βατόμουρα ή φράουλες ως μια μοντέρνα πινελιά.
Και τέλος, αποθηκεύστε το κέικ σε ένα σφραγισμένο δοχείο για να διατηρείται υγρό!

Κάντε ένα like στην σελίδα Cook Like a Karpathian

Προηγούμενο άρθροΓιαννιώτικο Κανταΐφι με μπακλαβά
Επόμενο άρθροΤούρτα Σεράνο…όπως παλιά