Το ψωμί έχει μια όμορφη, χρυσαφένια κρούστα με τραγανή υφή. Η ψίχα του είναι μαλακιά και αφράτη, με ομοιόμορφες τρύπες. Η γεύση του ψωμιού είναι πλούσια και γεμάτη. Το σιμιγδάλι προσθέτει μια ωραία, ξηρή υφή και μια ελαφρώς γλυκιά γεύση. Το αλεύρι δίνει στο ψωμί μια γερή δομή και μια ωραία, σιτηρή γεύση.

Υλικά:

  • 400 g αλεύρι 0
  • 100 g σιμιγδάλι
  • 375 ml χλιαρό νερό
  • 3 g φρέσκια μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 g αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  2. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  3. Ρίξτε το νερό με τη μαγιά στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέστε το ελαιόλαδο.
  4. Ζυμώστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
  5. Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε τη ζύμη μέσα και καλύψτε με μια πετσέτα.
  6. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  8. Δώστε στη ζύμη το σχήμα που θέλετε (φρατζόλα, καρβέλι, μπαγκέτα).
  9. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  10. Ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
  11. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη διάφορα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή μυρωδικά.
  • Αν θέλετε πιο τραγανή κόρα, ψήστε το ψωμί σε μια γάστρα για τα πρώτα 20 λεπτά.
  • Μπορείτε να καταψύξετε το ψωμί αφού κρυώσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροCheesecake με στρώσεις Φράουλας
Επόμενο άρθροΑλευρόπιτα με Σπανάκι και Φέτα για Μεγάλο Ταψί Φούρνου