Κέικ Μελιού

Η ζύμη είναι σαν παχύρρευστο γιαουρτι: για ένα ταψί 36×23, ή λίγο μικρότερο.
Πολύ νόστιμο, αφράτο και ζουμερό.

Υλικά

4 αυγά, 250 γρ ζάχαρη,
250 γραμμάρια μέλι – λιώστε σε μπεν μαρι, εάν το μέλι είναι εμποριου, τότε θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας,
παχύρρευστο,
250 ml γιαουρτι πληρες
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα + ξύδι
500 γρ αλεύρι
50 γρ ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.

Εκτέλεση

Καλύπτουμε το ταψί με χαρτι ψησίματος, αλείφουμε τα πλαϊνά και την ίδια την περγαμηνή με λιωμένη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Λιώστε το μέλι σε μπεν μαρι, ψύξτε, προσθέστε μαγειρική σόδα.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα μίξερ, προσθέστε το μέλι, το γιαουρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Θέστε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.

Ρίχνουμε προσεκτικά κοσκινισμένο αλεύρι σε δόσεις και 1 κγ ξύδι (αν βάλουμε μπεικιν παουντερ τότε πρέπει να προστεθεί στο ίδιο το αλεύρι), ζυμώνοντας τη ζύμη με ένα μίξερ. Η ζύμη πρέπει να έχει την σύσταση του γιαουρτιου. Προσθέστε ξηρούς καρπούς στο τέλος. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί.

Ψήνετε πρώτα σε ζεστό φούρνο στους 180° ~ 30 λεπτά και μετά – στους 200-210° ~ άλλα 30 λεπτά – σύνολο είναι 1 ώρα, μερικές φορές πιο λιγο. Φροντίστε να το προσέξετε για να μην στεγνώσει, γιατί δεν θα είναι νόστιμο!
Βγάζουμε από τη φόρμα όσο είναι ζεστό, αλλά όχι καυτο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΚέικ «ανάμεικτο» με δαμάσκηνα, ροδάκινα και βατόμουρα είναι το αγαπημένο μου.
Επόμενο άρθροΝόστιμες χωριάτικες πατατόπιτες ζεστές.Είναι τόσο λεπτές και μαλακές.