Αυτό το κέικ με αποξηραμένα φρούτα είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Φτιαγμένο με απλά υλικά και γεμάτο με αποξηραμένα φρούτα, και ξηρούς καρπούς όπως σταφίδες, σύκα και καρύδια, είναι πλούσιο σε γεύση και υφή.

Το μέγεθος της φόρμας: 10cm -25cm.
Ποτηρι μέτρησης: 250ml.

Υλικά:

3 αυγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1,5 φλιτζάνι αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
100 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο,
2 κουταλιές της σούπας μέλι,
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα όπως επιθυμείτε.
100 γραμμάρια δαμάσκηνα,
100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα,
100 γρ. ξηρούς καρπούς,
50 γρ κρανμπερι
50 γρ. σταφίδες,
50g σύκα.

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε τα αποξηραμένα φρούτα με μια πετσέτα κουζίνας. Κόψτε τα σε κομμάτια.

Ετοιμάστε τη ζύμη:
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη ή το βούτυρο (κρυωμένο), το μέλι, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα πάντα. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε τα προετοιμασμένα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύετε και αδειάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Ελέγξτε ανάλογα με το φούρνο σας.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μόνο τότε σερβίρετε το στο τραπέζι.

Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι της κας Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες τουρσί
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ με γιαούρτι και τρούφα