Κέικ με γιαούρτι και κακάο

Αλλά αυτό το υπέροχο Κέικ με γιαούρτι και κακάο πάντα με ικανοποιεί. Η διαφορά μπορεί να είναι ότι το γιαούρτι αντικαθιστά το γάλα που συνήθως βρίσκουμε σ άλλες συνταγές.

Υλικά

4 Αυγά
3 Κουτάλια της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (75 γρ)
1 Κουτάλι της σούπας μπέικιν πάουντερ (14γρ)
300 γρ Αλεύρι
340 γρ Γιαούρτι 200.γρ Ζάχαρη
1 Κουταλάκι βανίλια (5γρ)
2 Κουτάλια της σούπας κακάο σε σκόνη (30γρ) 100.γρ Γιαούρτι την κάνουμε μίξ με το κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ βάζουμε τα 4 αυγά τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που Πρέπει να είναι αρκετά μαλακό τα χτυπάμε αρκετά καλά να λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την βανίλια το αλεύρι Τα χτυπάμε πολύ καλά και τελευταία προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ . Σε ένα Μπολ βάζουμε τρία μεγάλα κουτάλια από το μείγμα προσθέτουμε το κακάο και τα 100 γραμ. γιαούρτι Τά χτυπάμε αρκετά .

Έχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας και βάζουμε μερικά κουτάλια από τη σοκολάτα μετά βάζουμε ξανά από το μείγμα μερικά κουτάλια τέλος προσθέτουμε όλο το μείγμα και τελευταία τελευταία προσθέτουμε εδώ και εκεί έξι κουτάλια από την σοκολάτα . Έχουμε Προθερμάνη το φούρνο μας Στο 180 και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά !!

Η Εκτέλεση είναι της Marianthi Kalogiros

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Είναι το κέικ με γιαούρτι και λεμόνι ένα πεντανόστιμο, πολύ απλό και δροσιστικό κέικ

Συστατικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδαλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:

200 ml νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
τριμμένη φλούδα λεμονιού

Πώς να ετοιμάσετε το κέικ με γιαούρτι και λεμόνι.

1. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι, μετά το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε ένα. Το ίδιο κύπελλο χρησιμοποιείται ως μονάδα μέτρησης για όλα τα συστατικά.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, μετά το σιμιγδάλι και ενσωματώνουμε καλά.

3. Βάζετε τη σύνθεση σε ένα ταψλι αλειμμένο με λάδι και βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούςγια 35-40 λεπτά ή μέχρι να περάσει το τεστ της  οδοντογλυφίδας.
4. Φτιάχνουμε το σιρόπι από το νερό και τη ζάχαρη που βάζουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού κατά βούληση.
5. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί (αν έχουμε υπομονή;) και μερίδα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα!
Επόμενο άρθροΟμελέτα φούρνου με κολοκυθάκια…κάντε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι!