Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο κέικ με καρύδια και ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει. Το κέικ αυτό βγαίνει απίστευτα αφράτο και ζουμερό, ενώ η υπέροχη γεύση του ζαχαρούχου γάλατος το κάνει απλά ακαταμάχητο. Είναι ιδανικό για να το απολαύσεις με τον καφέ σου ή ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ με καρύδια και ζαχαρούχο γάλα

Κέικ με καρύδια και ζαχαρούχο γάλα

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ με καρύδια και ζαχαρούχο γάλα. Μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για τον καφέ σου ή ένα απογευματινό σνακ.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το κέικ, θα χρειαστούμε:

  • 4 Αυγά
  • 250 ml Γάλα
  • 280 γρ. Ζάχαρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 370 γρ. Αλεύρι
  • 70 γρ. Βούτυρο
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτί Βρασμένο ζαχαρούχο γάλα (2 κ.σ. για την επάλειψη, το υπόλοιπο για την επικάλυψη)
  • 150 ml Γάλα (για την επάλειψη)
  • Γαρύφαλλα, για διακόσμηση
  • Ψιλοκομμένα καρύδια, για επικάλυψη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο κέικ.

1. Χτυπάω τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λευκό μείγμα.

2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνω το γάλα μαζί με το βούτυρο, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.

3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

4. Προσθέτω εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το μείγμα του γάλακτος στη χτυπημένη ζάχαρη με τα αυγά. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

5. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνω μέσα το μείγμα.

6. Τοποθετώ τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε ρύθμιση χωρίς αέρα, και ψήνω για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχω αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.

7. Βγάζω το κέικ από τον φούρνο, το τρυπάω σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και το περιχύνω όσο είναι ακόμα ζεστό. για την επάλειψη, έχω ανακατέψει το γάλα με 2 κ.σ. από το βρασμένο ζαχαρούχο.

8. Αφού το κέικ απορροφήσει το μείγμα, το καλύπτω με το υπόλοιπο βρασμένο ζαχαρούχο γάλα και πασπαλίζω με τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Κέικ

  • Αφράτη Υφή: Για να πετύχεις την τέλεια, αφράτη υφή, φρόντισε να μην χτυπήσεις υπερβολικά το μείγμα μόλις προσθέσεις το αλεύρι. Απλά ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βρασμένο Ζαχαρούχο: Μπορείς να βρεις έτοιμο βρασμένο ζαχαρούχο στα σουπερμάρκετ. Αν δεν βρεις, μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου βράζοντας το κουτί με το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα με νερό για 2-3 ώρες.
  • Διακόσμηση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα υλικά για τη διακόσμηση, όπως τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.