Κέικ Λεμονιού με Πλιγούρι Βρώμης

Μου αρέσει το άρωμα και η γεύση των λεμονιών. Και οι δύο γιαγιάδες μου είχαν λεμονιές και με προσέλκυσαν με το μυστήριο και το εξωτικό τους άρωμα του. Αυτό το κέικ μου έφερε μια τέτοια αίσθηση με την ελαφρώς ασυνήθιστη γλυκόξινη γεύση και την τραγανή υφή του. Ομολογώ ότι μπήκα στον πειρασμό να το φτιάξω

Χρειάζεσαι:

400 γρ. Ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (1 κουτί)
1 μεγάλο λεμόνι
180 γρ αλεύρι
100 g εκλεκτής ποιότητας πλιγούρι βρώμης
100 g μαύρης ζάχαρης
125 γρ βούτυρο
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά έτσι ώστε η σόδα να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και τρίψτε τη φλούδα λεμονιού. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε περίπου ίσα ψίχουλα.
Χτυπήστε το χυμό λεμονιού και το συμπυκνωμένο γάλα σε μια κρέμα με σύρμα ή μιξερ αλλά σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίξτε τα 2/3 του μείγματος αλευριού σε μια φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος με αφαιρούμενο πυθμένα(τσερκι) και πιέστε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφα παχύ στρώμα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε από πάνω την κρέμα λεμονιού και απλώστε το υπόλοιπο μείγμα πλιγούρι βρώμης. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρετε μετά από πλήρη ψύξη.
Μπορείτε να ψήσετε σε τετράγωνο αλλά το προτιμούσα να είναι σε τριγωνικά κομμάτια, κατά κάποιο τρόπο μου φαίνεται πιο κομψό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠάστα Σοκολάτας ψυγείου (Cola Pasta)
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με σοκολάτα από τα παιδικά μου χρόνια