Κέικ με μέλι - Χρυσό Σκουφάκι

Κέικ με μέλι

979

Λαχταριστό κέικ με μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πραγματικά νόστιμο κέικ, ζουμερό, με αρωματικό σιρόπι και υπέροχη γεύση.
Συστατικά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. και 2 κ.σ. μέλι
  • 3/4 φλιτζ. νερό
  • 1/4 φλιτζ. ινδοκάρυδο
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με την κανέλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να έχει ψιχουλιαστή υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, 2 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε απαλά με μαρίζ το μείγμα αυγών με το μείγμα βουτύρου. Μεταφέρουμε το μείγμα κέικ σε στρογγυλή φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζ. μέλι με το νερό και την καρύδα, μέχρι το μείγμα να πάρει δυο βράσεις και να έχουμε ένα σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα ξύλινο καλαμάκι. Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρουμε σε κομμάτια.

Credit to mamapeinao