Ελαφρύ κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο

Αν ανήκετε σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούν γλυκά χωρίς αυγά και βουτυρα αυτό ίσως η σημερινή συνταγή “Ελαφρύ κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο” θα σας καταπλήξει.

Υλικά

Για το κέικ χρειάζεστε:
• 130 γρ. ζάχαρη
• 12 γεμάτες κουταλιές αλεύρι (περίπου 300 γρ.)
• 250 ml νερό ή γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
• 1 σακουλάκι (14g) μπέικιν πάουντερ
• 5 κουταλιές της σούπας λάδι
• 5 κουταλιές μαρμελάδα της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα ροδάκινο)

• 200 ml ζεστό νερό ή γάλα
• 1 σακουλάκι  άνθος αραβοσίτου με γεύση  σοκολάτας
• 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη χρειάζεστε:
• 100 γρ. σοκολάτα
• 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό.Προσθέτουμε την μαρμελάδα.Χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο.Ρίχνουμε και το κακάο κοσκινισμένο.
Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά να ενωθούν τα υλικά.Έπειτα χτυπάμε και με το μίξερ ν αφρατέψει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28Χ20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20-30 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Βάζουμε σ ένα μπολ την σκόνη της κρέμας σοκολάτας ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε παντού με την υγρή σοκολάτα.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε άλλα 8 λεπτά στους 200 ° C.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι σε μέτρια φωτιά και περιχύνουμε το κέικ μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και σερβίρουμε!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Watch the recipe video here

 

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμες ψητές μελιτζάνες με μπέικον και μοτσαρέλλα
Επόμενο άρθροCheesecake “Oreo” χωρίς ψήσιμο