Κεικ με Πασχαλινό Τσουρεκι

Αν έχεις  Τσουρέκι, φτιάξε το δικό σου κέικ! Χμμμ, αποδείχθηκε πολύ νόστιμο!

Υλικά

Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές γεμάτες corn flour
6 κουταλιές ζάχαρη ή περισσότερες
1 πρέζα αλάτι
6 κρόκοι μέτριων αυγών
2 κουταλιές φρέσκο ανάλατο βούτυρο

Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
25 γρ. γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε μία φόρμα έβαλα μια σειρά από φέτες τσουρέκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τσουρέκι μας από πάνω!

Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι (που το έχουμε βράσει για 3′ από την στιγμή που έχει αρχίσει να βράζει) και στη συνέχεια βάζω μια στρώση από κρέμα

Συνεχίζω με μια άλλη σειρά από τσουρέκι (αν θέλω το έχω βάλει και στο στο φούρνο να πάρει λίγο χρώμα) το βρέχω με σιτόπι και τελείωσα με κρέμα. Στην κορυφή πασπαλίζω με τριμμένο τσουρέκι σε μπλεντερ.

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα µε τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά για να ζεσταθεί.
Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ µε το σύρµα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά-σιγά κοσκινίζουμε στα αυγά το corn flour (και το αλεύρι, αν έχουμε χρησιμοποιήσει) και αναμειγνύουμε τα υλικά πολύ καλά .
Προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα. Μετά τα προσθέτουμε όλα μέσα στο ζεστό γάλα, εκτός φωτιάς.
Σουρώνουμε το μείγμα μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.
Τότε προσθέτουμε τη βανίλια ή τη φλοίδα λεμονιού.

Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ. Αφαιρούμε το μπαστουνάκι της βανίλιας ή τη φλοίδα λεμονιού και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά για να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε αυτό το στάδιο, αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει βανίλια ή λεμόνι, προσθέτουμε μαστίχα σε σκόνη ή ανθόνερο και ανακατεύουμε.

Δείτε την Συνέχεια της Κρέμας εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Corn Flour
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο σε Ρολάκια ….Από το Πλωμάρι της Λέσβου Παραδοσιακή Συνταγή