Πολίτικο Κιουνεφέ

Υλικά

300 γρ ωμό κανταΐφι
150 γρ λιωμένο βούτυρο
2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες

Για το σιρόπι
350 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα λεμονιού
1/2 μικρο λεμόνι (χυμός)

φιστίκια αιγίνης

Εκτέλεση

Ξεκινάω να αφρατέξω το κανταιφι να μην έχει κομπους και το χωρίζω σε δύο μέρη. Βουτυρώνουμε το ταψί 28 εκ ριχνουμε το μισό κανταίφι και από
πάνω το μισό βουτυρο και πιέζουμε καλά. Μετά τακτοποιώ απο πάνω τη μοτσαρέλα και βάζω το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω. Ρίχνω το υπόλοιπο βουτυρο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για 15-20 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι
Βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Όπως βγάζουμε καυτό το κανταΐφι κιουνεφέ από το φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, σιγά σιγά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (εγω δεν ειχα εβαλα καρύδι), το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπανακοπιτάκια με φύλλο κρουστας
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με σάλτσα μπολονέζ…Έγινε πολύ νόστιμο!